Nadace ORLEN Unipetrol pokračuje ve spolupráci s VŠCHT

Nadace ORLEN Unipetrol pokračuje ve spolupráci s VŠCHT

Úspěšná spolupráce Nadace ORLEN Unipetrol a Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) pokračovala i o letních prázdninách, kdy se uskutečnila oblíbená letní škola. Na začátku nového školního roku pořádá Dům dětí a mládeže hlavního města Prahy ve spolupráci s VŠCHT také tradiční festival VědaFest, v rámci kterého se Nadace ORLEN Unipetrol taktéž představí.

​VŠCHT pořádala 35. ročník Letní školy pro středoškolské pedagogy a studenty středních škol. Ti mohli navštívit spoustu zajímavých přednášek a v rámci praktických činností také vysokoškolské laboratoře. Jednu z přednášek si ve spolupráci s Nadací ORLEN Unipetrol připravil i výzkumný pracovník Václav Bystrianský z ORLEN UniCRE, a to na téma „Bezpečnost vodíkové mobility – hrozí nám druhá zkáza Hindenburgu?"

VSCHT-(1).jpg

Václav Bystrianský vystoupí s Nadací ORLEN Unipetrol také na akci VědaFest (dříve Festival vědy), která se uskuteční kontaktní formou ve středu 8. září 2021 od 8:30 do 18:30 na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích. Akce je určena pro žáky středních a základních škol, ale i pro veřejnost. Přijďte se za námi podívat a zjistit více o vodíku, jakožto o palivu přítomnosti i budoucnosti.