Umělá inteligence

Hostem projektu Pátky s vědou byla tentokrát Eva Nečasová

Nadace ORLEN Unipetrol si pro vás ve spolupráci s Gymnáziem Josefa Jungmanna v Litoměřicích připravila další přednášku v rámci projektu Pátky s vědou. Tentokrát jsme se s tématem přednášky zaměřili na oblast informatiky a to konkrétně na umělou inteligenci. V přednášce Evy Nečasové se dozvíte, co to vlastně je umělá inteligence a strojové učení, od kdy mění svět, a také co se s naší společnosti v souvislosti s generativní umělou inteligencí děje od prosince roku 2022 a jaké jsou trendy v oblasti AI. Pokud vás zajímá, jak se robot naučí hrát fotbal nebo z čeho se AI učí, určitě si zajímavé video pusťte.

​Eva Nečasová je designérka, výtvarnice a vývojářka počítačových her. Je zakladatelkou neziskové iniciativy AI dětem (umělá inteligence dětem), jejímž hlavním cílem je vytvářet materiály, které základním školám usnadní zavést do svých osnov vzdělávání v oblasti umělé inteligence a také stojí za metodikami Hello Ruby pro školy. Iniciativa AI dětem získala cenu ceny AI Awards 2023 za oblast AI ve vzdělávání.